Учени от Миланския политехнически университет в Италия предполагат, че кухината,

...
Учени от Миланския политехнически университет в Италия предполагат, че кухината,
Коментари Харесай

Учени изясниха какво може да има в скритата камера в Хеопсовата пирамида

Учени от Миланския политехнически университет в Италия допускат, че кухината, открита предходната година навътре в Хеопсовата пирамида, е тронна зала, заяви Лента.

Във въпросната скрита камера може да има основан от метеоритно желязо престол, който се е употребявал в погребалния обред и съгласно вярванията е трябвало да помогне на фараона да се насочи към задгробния живот.

В края на предходната година археолози от Франция и Япония откриха 30-метрова празнина в Хеопсовата пирамида благодарение на мюонна радиография в границите на плана "Скан пирамидс ". Методът на сканиране е основан върху вписване на минаващите през пирамидата потоци мюони - частици, които пораждат при конфликти на галактически лъчи със земната атмосфера и доближават повърхността на нашата планета.

Установено бе, че скритата камера се намира над Голямата изложба - коридори, които водят към гробницата на фараона. Това демонстрира, че помещението евентуално е играло значима роля в погребалния обред. По думите на учените, то не е имало функционалност, обвързвана с понижаване на натиска върху Голямата изложба, защото при градежа сводовете й са били задоволително укрепени.

В антични текстове, отдадени на погребалния обред, се загатва, че след гибелта си фараонът би трябвало да седне на стоманен престол и с него да мине през "небесните двери ". Учените са на мнение, че тронът може да е бил основан от метеоритно желязо. То било необятно употребявано от античните египтяни за произвеждане на предмети, предопределени особено за владетели.

Хеопсовата пирамида е издигната преди повече от 4500 години и е единственото от Седемте чудеса на света, съхранено до наши дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР