Учени от Мичиганския университет са установили, че непрекъснатият сън с

...
Учени от Мичиганския университет са установили, че непрекъснатият сън с
Коментари Харесай

Дългият сън може да предизвика спонтанен аборт, твърсят експерти

Учени от Мичиганския университет са открили, че непрекъснатият сън с дълготрайност над 9 часа може да провокира импровизиран аборт у бременни дами, заяви "Юрик алърт ".

Изследването обхванало 153 дами, които имали импровизиран аборт в последния месец преди термина си, и други 480 дами, които били бременни в 9-ия месец или преди малко са родили. Участничките дали данни за качеството на съня си, до момента в който износвали плода си. Било установено, че бременните дами постоянно се събуждали нощем и че това имало някакъв предпазен резултат за нероденото бебе. Онези, които имали дълъг спокоен сън, били с нараснал риск от импровизиран аборт.

Специалистите разясниха, че събужданията нощем задействат вегетативната нервна система, като усилват артериалното налягане. Тези къси промени компенсират отличаващите се с ниско кръвно налягане дълги интервали по време на сън.

Известно е, че ниското кръвно налягане е обвързвано с проблеми в развиването на плода, прибързано раждане и импровизиран аборт. Честите пробуждания обаче също са свързани с проблеми в развиването на ембриона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР