Учени от Медицинския изследователски институт в Станфорд са установили, че

...
Учени от Медицинския изследователски институт в Станфорд са установили, че
Коментари Харесай

Учени създадоха ваксина срещу анорексия

Учени от Медицинския проучвателен институт в Станфорд са открили, че развиването на тежки разстройства в храносмилателната система провокира инфектиране, което може да се лекува в 95% от случаите, написа Discover. Изследователите разкрили, че възпалението на червата се предизвиква от два съществени детайла - RNF5 ген и протеина S100A8. При верен синтезна тези субстанции в чревната микрофлора ще успокоят възпалението, написа Zdrave.to.
С помощта на генетични опити учените откриха, че нарушаването на функционалността на обособените гени непосредствено визира механизма на поддържане на белтъка S100A8 на оптимално равнище. Проблемите при тези процеси, съгласно генетиците, водят до нарушавания в работата на стомашно-чревния тракт и провокират отменяне на храната от тялото, което може да докара до тежки последствия, в това число загуба на 75% от телесното тегло.
В момента учените основават пробно лекарство, основано на характерни антитела. Новото лекарство към този момент е потвърдило своята успеваемост при мишки: лекарството оказва помощ да се понижи равнището на инфектиране в червата и възстановява биологичните процеси в организма. През идващите месеци откривателите могат да стартират клинични изпитвания на "ваксината срещу анорексия " при хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР