Учени от медицинския факултет на университета в Питсбърг, ръководени от

...
Учени от медицинския факултет на университета в Питсбърг, ръководени от
Коментари Харесай

Учени, ръководени от българин в Питсбърг, изолираха молекула срещу COVID-19*

Учени от медицинския факултет на университета в Питсбърг, ръководени от българин, са изолирали най-малката досега биологична молекула, която изцяло и характерно блокира.  Резултатите от техния труд в едно от най-авторитетните научни списания CELL, написа БГНЕС.
Според информацията в CELL, молекулата е спряла развиването на COVID-19 при тествания с мишки и хамстери. Освен това, молекулата е работила и превантивно против ковид SARS-CoV-2, който е причинителят на COVID-19. На нейна база е създаден препарат, наименуван Ab8.
Заради дребния размер на молекулата, основаният на нейна основа препарат може да бъде употребен даже като спрей или да се слага подкожно, а не да се инжектира в кръвта. Освен това молекулата не се свързва с човешките кафези, т.е. това е добър знак, че няма да има странични резултати.
 Откриха молекула РНК, която може да подтиска разпространяването на коронавирусите Откриха молекула РНК, която може да подтиска разпространяването на коронавирусите
Руски молекулярни биолози откриха в клетките на индивида и на мишки молекула на РНК, способна да се съединява с частици на разнообразни видов...
Антитялото е минало през доста тествания, които потвърждават неговата успеваемост и безвредност. Предстои да се създадат тествания и върху хора. В основата на този важен труд стои българинът професор Димитър Димитров . Той е в разработки и против други вируси, в това число предшественика на SARS-CoV-2 - Близкоизточния респираторен синдром (MERS), както и треската денге.
В работата присъединяване вземат присъединяване освен в Питсбърг, само че и в още три огромни университета оттатък Атлантика - Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил, Университета на Британска Колумбия и Университета в Саскечаван. А компанията държи лиценза за произвеждане на Ab8 в международен мащаб.
Всъщност напролет на предходната година се появи информация за сходна разработка и от адаш на проф. Димитров - Димитър Димитров, притежател на компанията " Микар 21 ". Димитров и компанията му под светлината на прожекторите с създаването си още напролет на тази година -! Но в последна сметка разочарованието за тях беше налице след изявление на премиера Бойко Борисов - ето каква беше реакцията на Димитров,!
Информацията е обновена!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР