Учени от Медицинския факултет на Университета в Колорадо са открили

...
Учени от Медицинския факултет на Университета в Колорадо са открили
Коментари Харесай

Цветът на очите предразполага към определени болести

Учени от Медицинския факултет на Университета в Колорадо са разкрили връзка сред цвета на очите на човек и неговата предразположеност към избрани болести, написа изданието " Freundin ".

В хода на проучването учените стигнали до заключението, че хората с тъмнокафяви и черни очи са предразположени към проблеми с кръвта, дишането и метаболизма. При тях обаче е по-нисък рискът от развиване на рак на кожата или очите, защото очите им са по-защитени от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Освен това такива хора имат невисок предел на болката.

Притежателите на зелени очи пък имат висок предел на болежка и на практика не страдат от меланхолия. Хората със сини очи имат нараснала сензитивност към ултравиолетова светлина и също така са склонни към алкохолна взаимозависимост.

По-рано английски учени приказваха за последствията от неналичието на витамин D в организма. Недостигът му може да аргументи болки в таза, долната част на гърба, краката, бедрата и ребрата. Патологията е рискова за възрастните хора, защото води до фрактури и остеопороза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР