Учени от Massachusetts Institute of Technology (MIT) и НАСА разработиха

...
Учени от Massachusetts Institute of Technology (MIT) и НАСА разработиха
Коментари Харесай

Изобретиха самолетни крила, които могат да променят индустрията

Учени от Massachusetts Institute of Technology (MIT) и НАСА създадоха новаторски самолетни крила, които могат да трансформират метода, по който действат актуалните самолети, предава изданието MIT News, представено от Business Insider. 

При обичайните самолетни крила единствено конректни елементи, като клапи и елерони, могат да променят позицията си, посредством което трансформират посоката на придвижване на летателната машина. Крилата, проектирани от MIT и НАСА, могат напълно да променят позицията си.

Те са направени от стотици дребни идентични елементи, които съдържат както твърди, по този начин и еластични съставни елементи, трансформирайки изобретението в нещо по-леко и дейно по отношение на обичайните крила.

Тъй като крилото може да се нагажда по отношение на съответните характерности на всеки стадий от полета (излитане, кацане и прочее), то работи по-ефективно по отношение на обичайните си събратя, защото те не се основани да променят позицията си в другите стадии на даден полет. 

По думите на инженера от НАСА Николас Крамър изобретението разрешава крилата да се нагаждат по отношение на транспортираните товари и ъгъла на напън.

Частите на крилото са ситуирани в решетъчна конструкция, която основава огромна повърхност празно пространство, покрита с тъничък полимерен материал. Комбинирани, материалите и структурата вършат крилото твърдо, като сходен на гума полимер (макар и с по-ниска плътност) и лек като аерогел.

Дипломираният студент от MIT Бенджамин Дженет показва пред MIT News, че крилата показват по-добро показване по отношение на обичайните, което е потвърдено по време на тест в следена среда в оборудванията на НАСА Langley Research Center във Вирджиния.

 

profit.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР