Учени от Манчестърския университет достигнали до извода, че битовите микровълнови

...
Учени от Манчестърския университет достигнали до извода, че битовите микровълнови
Коментари Харесай

Шок! Британски учени обявиха микровълновите печки за заплаха за човечеството

Учени от Манчестърския университет достигнали до извода, че битовите микровълнови уреди въздействат зле на околната среда. Техните резултати са общодостъпни на уеб страницата на университета под заглавие „ Microwaves could be as bad for the environment as millions of cars suggests new research ”. Само в Европейски Съюз СВЧ-печки създават за година въглероден диоксид, колкото 6,8 млн коли. Това било значителен фактор за ускорение на световното стопляне.

Според английските експерти, най-голяма щета на обкръжаващата среда нанася ниската енергийна успеваемост на микровълновите фурни. Те пресметнали, че приблизително за Европейски Съюз микровълновите уреди използват количество електрическа енергия, добивана от три огромни електростанции на газ.

Сериозно безпокойствие у създателите на проучването провокират и проблемите на утилизацията. „ Сега потребителите са склонни да получават нова техника преди остарялата да е доведена до невалидност, защото електронните артикули станаха индикатори за статут. В резултат изхвърленото съоръжение стана водач измежду другите типове отпадъци” – декларирал лекар Алехандро Гайего Шмидт.

Авторите на проучването смятат, че най-хубавият метод за понижаване на нездравословното влияние на СВЧ-фурни е да се работи с жителите за повишение на успеваемостта на тези битови уреди. Те би трябвало да бъдат приучвани по какъв начин да дефинират времето за прилагане според от вида артикули и техниката да се изключва след прилагане.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР