Учени от Лондонския имперски колеж установиха, че някои месни и

...
Учени от Лондонския имперски колеж установиха, че някои месни и
Коментари Харесай

Супите са ефикасни в борбата с маларията

Учени от Лондонския имперски лицей откриха, че някои месни и зеленчукови супи прекъсват виталния цикъл на паразита Plasmodium falciparum , който провокира малария , оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

Специалистите са анализирали проби от 56 домашно приготвени супи , които били употребявани за лекуване на тресчица, а рецептите им са били излъчени от едно потомство на друго. Филтрираните екстракти били в 72-часов инкубационен интервал с разнообразни култури на Pl. falciparum. Оказало се, че пет супи фактически понижили с 50% размножаването на паразита, като блокирали половото му съзряване.

Съставът на ефикасните в битката с маларията супи варирал . Затова експертите към този момент не знаят кои съставки са най-полезни. Предстои те да бъдат разпознати в бъдещи проучвания и да се тестват в клинични тествания.
 / iStock/Getty Images
По-рано интернационален екип от учени заключи, че вярата на хората в свръхестественото, в това число в дявола и нечистата мощ, може да помогне в битката против разпространяването на инфекциозни заболявания .

Маларията годишно убива към 400 000 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР