Учени от лабораторията за изкуствен интелект в Масачузетския технологичен институт

...
Учени от лабораторията за изкуствен интелект в Масачузетския технологичен институт
Коментари Харесай

Умни повърхности подобряват Wi-fi сигнала до 10 пъти

Учени от лабораторията за изкуствен интелект в Масачузетския софтуерен институт (MIT) са създали технология, която усъвършенства Wi-Fi сигнала съвсем 10 пъти, заяви Yahoo news.

Целта на изобретението е да реши постоянно срещаните компликации със зареждането на безжични връзки при по-малките устройства и като цяло да реши проблемите, свързани със сигнала при безжичните мрежи.

Технологията се назовава RFocus " умна повърхнина " и работи на правилото на огледалото и обектива. Тя концентрира радиосигналите върху устройствата, които ги употребяват и способства за до 10 пъти по-бързо сърфиране, като в същото време може да удвои потенциала на медианния канал в офиса или дома.

Вместо шепа монолитни антени, прототипът се концентрира върху над 3000 дребни антени със програмен продукт, които са подредени по метод, по който се усвоява оптималната периодичност от сигнала. С други думи RFocus играе ролята на контролер за образуване на лъчи в средата и не е належащо в допълнение окабеляване, с цел да бъде употребен.

Технологията ще бъде относително евтина като цената на антена е едвам няколко цента и употребява минимално количество сила спрямо стандартните системи. Въпреки сериозното усъвършенстване на сигнала, RFocus не го усилва, а просто спомага за неговото по-добро асимилиране. Самите антени не излъчват мощ.

Не е ясно какъв брой скоро можем да чакаме RFocus в всекидневието. На екипът следва рационализиране на дизайна, концепция за изработването му в по-големи мащаби под формата на " на ниска цена и тъничък " тапет. 

Освен това технологията би могла да обезпечи по-силни и по-дълги връзки за 5G технологията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР