Учени от Кралския университет в Белфаст откриха, че хората, които

...
Учени от Кралския университет в Белфаст откриха, че хората, които
Коментари Харесай

Изчислиха каква е безопасната доза алкохол на ден

Учени от Кралския университет в Белфаст откриха, че хората, които пият не повече от една общоприета дажба алкохол дневно (десет грама чист алкохол), са по-малко застрашени да развият злокачествени болести от тези, които я надвишават, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на Медикъл експрес.

При това всяка непотребна доза корав алкохол усилва риска от приемане на някои типове рак. Учените са анализирали данните от проучванията на 99 654 души, участващи в дълготрайно изследване за аргументите за рак на простата, на белите дробове, на дебелото черво и на яйчниците. Те са следили положението на изследваните в продължение на приблизително 8,9 години.

Употребата на алкохол е била измервана благодарение на въпросник, попълван от доброволците от 1998 до 2000 г.За цялото време на проучването са регистрирани 12 763 случая на примитивен рак и 9559 смъртни случая. Зависимостта сред смъртността и количеството изпит алкохол показва крива във формата на буквата Джей, т.е. хората, които са употребявали не повече и не по-малко от една общоприета доза алкохол дневно, са били минимум застрашени да умрат от рак или сърдечносъдово заболяване. От друга страна, в случай че се преглежда единствено ракът, вероятността хората да се разболеят от него, пораства с всяка изпита чаша.

По думите на учените, в проучването им са взели участие единствено по-възрастни хора, а в разбора не са регистрирани социално-икономическите фактори, което лимитира неговата употреба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР