Учени от Китайската академия на науките разработиха първото в света

...
Учени от Китайската академия на науките разработиха първото в света
Коментари Харесай

Китайски учени създадоха преносимо звуково оръжие за борба с тълпата

Учени от Китайската академия на науките създадоха първото в света портативно оръжие за битка с вълнения, съобщи South China Morning Post. Устройството, наподобяващо формата на пушка, е създадено взаимно с военните и органите на реда в Китай. То е предопределено да разпръсне навалица благодарение на фокусирани талази с нискочестотен тон и е дело на учени от Техническия институт по физика и химия на Китайската академия на науките.

Биологичният резултат на устройството може да аргументи мощен дискомфорт като трептения в тъпанчето, очните ябълки, стомаха, черния дроб и мозъка. Звуковите оръжия, нормално са огромни и би трябвало да бъдат конфигурирани на транспортни средства, както и да се зареждат от електричество. Китайските учени обаче са намерили метод по какъв начин да трансформират това в новото си оръжие. Професор Сие Сюан, водещ откривател в плана, акцентира, че устройството се зарежда от съд с форма на тръба, съдържащ неподвижен газ. При нагряване газовите частици вибрират и се отделя бездънен еднообразен тон.

Прототипът е тестван и е проучено въздействието на устройството върху тялото, а изобретението е утвърдено за всеобщо произвеждане. Проектът на китайското държавно управление за основаването на звуковото оръжие е стартират през 2017 година и неговото довеждане докрай евентуално не е обвързвано с антиправителствени митинги в Хонконг.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР