Учени от Кипър и Израел пресъздадоха в съвместен проект триизмерно

...
Учени от Кипър и Израел пресъздадоха в съвместен проект триизмерно
Коментари Харесай

Кипърски и израелски учени пресъздадоха триизмерно изображение на залата на Тайната вечеря

Учени от Кипър и Израел пресъздадоха в взаимен план триизмерно изображение на залата в Ерусалим, в която се е състояла Тайната вечеря на Исус Христос и неговите възпитаници в четвъртък, преди да бъде разпънат на кръста.

Специалисти от Института на Кипър и Департамента по античността в Израел цифрово са реконструирали триизмерния модел благодарение на 3D скенери и съвременни фотографски способи.

Съвместният кипърско-израелски план е документирал всички археологически етапи и дава изясненост коя част по кое време е издигната в цялостна архитектурна картина, се показва в прессъобщението на Института на Кипър.

Според учените работата им е повече от настояща сега след събитията в Нотр Дам в Париж, защото основаният от тях тримерен модел, описващ точните размери на постройката, може да се употребява за възобновяване ѝ при положение на случай.

Каменната зала на Тайната вечеря се намира на горния етаж на гробницата на цар Давид в Йерусалим. Историческата постройка има комплицирана история и е прекосявала през разнообразни етапи на строителство и разрушение. Древните и унищожени повърхности, както и неприятното осветяване, са попречили до момента изследванията в региона. Днес тя е известна дестинация за поклонници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР