Учени от Кингс Колидж в Лондон заключиха, че червеното вино

...
Учени от Кингс Колидж в Лондон заключиха, че червеното вино
Коментари Харесай

Червеното вино е полезно за храносмилателната система

Учени от Кингс Колидж в Лондон заключиха, че аленото вино е потребно за храносмилателната система, написа Агенция Франс Прес.

Хората, които пият алено вино имат по-разнообразни потребни бактерии в червата, което е индикатор за положително здраве на стомашно-чревния тракт, спрямо хората, които пият различен алкохол.

Изследването беше оповестено в списание Гастроентерология. То съпоставя резултата от бирата, сайдера, виното и мощния алкохол върху популацията на микроорганизми в червата, наричана “микробиом ”.

“Колкото по-разнообразни са потребните бактерии, толкоз по-добре за индивида. Той ще бъде кадърен да се бори по-ефективно с заболявания и ще създава повече метаболити от храната, която приема. ”, споделя ръководителката на проучването Каролин Ле Рой.

Лошият баланс сред “добрите ” и “лошите ” микроби може да докара до намаляване на имунната система, напълняване и висок холестерол.

За да добият резултати с научна стойност, откривателите провели тестванията си три пъти. Веднъж с 1000 участници в Съединени американски щати, повторно с 1000 участници в Холандия и трети път с 916 двойки близнаци във Англия.

Така учените били сигурни, че получените данни за резултата на аленото вино не са инцидентно съвпадане, каквото може да се получи при проучването на човешкия организъм, заради многото променливи фактори.

Набирането на близнаци било за елиминирането на външни фактори, като генетическа предразположеност и социално-икономическа среда.

От изследваните типове алкохол, бирата, сайдера и съсредоточения алкохол като водка и уиски, не дали отражение върху микробиома.

Освен аленото вино, отражение дало бялото вино, само че в доста по-малка степен.

Учените отдават резултата на полифеноли и микроелементи, които се съдържат в обвивката на гроздовото зърно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР