Учени от Каролинския институт в Стокхолм твърдят, че жените са

...
Учени от Каролинския институт в Стокхолм твърдят, че жените са
Коментари Харесай

Ето какви са причините никога да не спорите с жена

 Учени от Каролинския институт в Стокхолм настояват, че дамите са по-добри в разногласията поради особеностите на паметта им, заяви в. " Дейли мейл ".

Жените си спомнят по-добре съответни събития, диалози, страсти, къде какво е поставено. Това им дава преимущество в разногласията. Причината е, че са с по-добра епизодична памет.

Епизодичната памет е способността за помнене на автобиографични събития, като какво се е случило предходната седмица или дали котката е нахранена сутринта, написа Българска телеграфна агенция.

Специалистите са анализирали резултатите от повече от 600 проучвания, осъществени от 1973 година до 2003 година и обхванали над 1,2 милиона души.

Въпреки преимуществото на дамите в епизодичната памет, мъжете не са напълно ощетени, тъй като има и други типове памет, в които те са по-добри. Те да вземем за пример нямат проблеми да намерят къде са оставили колата, тъй като помнят по-добре пространствена информация.

Епизодичната памет е сензитивна и по тази причина е по-податлива на отрицателни фактори, като липса на сън, стрес, стареене.

Специалистите се надяват, че мега проучването им ще повдигне нови въпроси за паметта и разликите сред двата пола.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР