Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего успешно изпробваха ново

...
Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего успешно изпробваха ново
Коментари Харесай

Учени откриха способ за лечение на алкохолното увреждане на черния дроб

Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего сполучливо изпробваха ново лекуване за алкохолно увреждане на черния дроб, което постоянно води до тежък алкохолен хепатит и бърза гибел. Резултатите от проучването са оповестени в списание Nature, цитирно от РИА Новости.

Според учените съвсем три четвърти от пациентите с алкохолно увреждане на черния дроб умират в границите на три месеца. Причината е, че етиловият алкохол освен вреди на органа, само че и способства за размножаването на резистентни към антибиотиците бактерии Enterococcus faecalis. Те отделят токсина цитолизин, който унищожава мембраната на чернодробните кафези.

За да се борят с Enterococcus faecalis, учените употребяват четири типа бактериофаги - вируси, които селективно заразяват бактериалните кафези. Оказа се, че с помощта на тази терапия бактериите стопират производството на цитолизин и стопират разрушаването на черния дроб, оповестява организация " Фокус ".

Засега проучването е извършено върху мишки, само че скоро ще бъде тествано и върху хора. Ако бъде реализиран триумф, тогава ще бъдат избавени хиляди пациенти, на които до момента можеше да се помогне единствено с чернодробна трансплантация. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР