Учени от института Рикен в Япония установиха защо суперстолетниците -

...
Учени от института Рикен в Япония установиха защо суперстолетниците -
Коментари Харесай

Учени откриха тайната на суперстолетниците

Учени от института Рикен в Япония откриха за какво суперстолетниците - хората на 110 и повече години, доживяват до толкоз дълбока напреднала възраст, оповестява Българска телеграфна агенция.
Откритието им може да докара да създаване на лечения, които ще усилят броя на суперстолетниците. "Ако открием връзка сред имунната система, стареенето и дълголетието, това може да способства за увеличение продължителостта на живата ", съобщи ръководителят на проучването Косуке Хашимото.
С напредването на възрастта рискът от рак и други животозастрашаващи заболявания се усилва вследствие на намаляването на имунните Т-клетки. Те унищожават микроби и вируси и са в обилие у суперстолетниците.
В рамките на само по рода си проучване Хашимото и сътрудниците му фокусирали вниманието си върху хиляди имунни кафези във взетата от 7 суперстолетници кръв. Тези кръвни проби били съпоставени с други, взети от петима инцидентно подбрани участници на 50-80-годишна възраст. "Получените резултати навеждат на мисълта, че имунната система на суперстолетниците може да даде отбрана против вирусни инфекции и развиване на тумори, осигурявайки извънредно дългоденствие - означи Хашимото. Това изяснява за какво в множеството случаи суперстолетниците прекарват по-голямата част от живота си в положително здраве. "
Било открито, че необикновен тип Т-клетки, известни като CD4+, са 4-5 пъти повече у суперстолетниците, в сравнение с у по-младите от тях участници. Не е ясно за какво и по какъв начин това удължава живота. Откритието може да докара до създаване на хапче, което е балсам на младостта. "Съставът на Т-клетките се трансформира с напредването на възрастта - разясни Хашимото. Макар имунните кафези у суперстолетниците да не са в детайли изследвани, имунната им система безспорно е съхранила способността си да се бори с инфекциите и рака. "
Канадски учени увериха, че броят на суперстолетниците ще се усили, защото се покачва междинната дълготрайност на живота. Като анализирали продължителността на живота на дълголетници в Съединени американски щати, Англия, Франция и Япония от 1968 година, експертите не разкрили доказателства за предел. Според тях, в случай че въобще съществува оптималната дълготрайност на живота, следва тя да бъде разпозната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР