Учени от института Рикен в Япония установиха защо суперстолетниците -

...
Учени от института Рикен в Япония установиха защо суперстолетниците -
Коментари Харесай

Вече е ясно: Откриха тайната на дълголетието

Учени от института Рикен в Япония откриха за какво суперстолетниците - хората на 110 и повече години, доживяват до толкоз дълбока напреднала възраст, оповестява в. " Мирър ".

Откритието им може да докара да създаване на лечения, които ще усилят броя на суперстолетниците.

Ако открием връзка сред имунната система, стареенето и дълголетието, това може да способства за увеличение продължителността на живота “, съобщи ръководителят на проучването Косуке Хашимото.

С напредването на възрастта рискът от рак и други животозастрашаващи заболявания се усилва вследствие на намаляването на имунните Т-клетки. Те унищожават микроби и вируси и са в обилие у суперстолетниците.

В рамките на само по рода си проучване Хашимото и сътрудниците му фокусирали вниманието си върху хиляди имунни кафези във взетата от 7 суперстолетници кръв. Тези кръвни проби били съпоставени с други, взети от петима инцидентно подбрани участници на 50-80-годишна възраст.-->

„ Получените резултати навеждат на мисълта, че имунната система на суперстолетниците може да даде отбрана против вирусни инфекции и развиване на тумори, осигурявайки извънредно дългоденствие “, означи Хашимото.

„ Това изяснява за какво в множеството случаи суперстолетниците прекарват по-голямата част от живота си в положително здраве “, уточни още той.

Било открито, че необикновен тип Т-клетки, известни като CD4+, са 4-5 пъти повече у суперстолетниците, в сравнение с у по-младите от тях участници. Не е ясно за какво и по какъв начин това удължава живота. Откритието може да докара до създаване на хапче, което е балсам на младостта.

„ Съставът на Т-клетките се трансформира с напредването на възрастта “, разясни Хашимото.

„ Макар имунните кафези у суперстолетниците да не са в детайли изследвани, имунната им система безспорно е съхранила способността си да се бори с инфекциите и рака “, добави той.

Канадски учени увериха, че броят на суперстолетниците ще се усили, защото се покачва междинната дълготрайност на живота. Като анализирали продължителността на живота на дълголетници в Съединени американски щати, Англия, Франция и Япония от 1968 година, експертите не разкрили доказателства за предел. Според тях, в случай че въобще съществува оптималната дълготрайност на живота, следва тя да бъде разпозната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР