Учени от института Националния научен център във Франция и Университета

...
Учени от института Националния научен център във Франция и Университета
Коментари Харесай

Учени: Следващите години ще са необичайно горещи

Учени от института Националния теоретичен център във Франция и Университета на Саутхемптън във Англия предвиждат, че стартира интервал на рискови горещини, който ще продължи най-малко до 2022 година, оповестява Би Би Си, представена от  Vеsti.bg .

Учените са създали нов математически модел, който да планува вариациите на междинната световна температура. Той удостоверява предходни концепции, че парниковият резултат не води до непрекъснато гладко повишение на температурите. Вместо това то е на интервали.

В началото на XXI век беше регистриран прочут застой на световното стопляне . Петте най-горещи години в историята обаче са измерени единствено в интервала от 2010 година до момента. Според учените какъв брой гореща е дадена година не играе необикновен фактор в това какъв брой гореща ще е идната година.

Новият математически модел е прибавен на симулации на климата през XX и XXI век. Той демонстрира, че една причина за по-горещите години е по-малкото количество на задоволително интензивни студени климатични събития. Новите прогнози на учените демонстрират, че през идващите няколко години има по-малка възможност за сходни събития. Това ще докара до по-топли години от в началото предстоящото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР