Учени от Харвардския университет заключиха, че небесното тяло, което навлезе

...
Учени от Харвардския университет заключиха, че небесното тяло, което навлезе
Коментари Харесай

Астрономи установиха небесно тяло, дошло от друга планетарна система

Учени от Харвардския университет заключиха, че небесното тяло, което навлезе в земната атмосфера през януари 2014 година, е пристигнало от друга планетарна система в диска на Млечния път, заяви Сайънс алърт, представен от Българска телеграфна агенция.

Били оценени свързани с поява на метеори случаи, които са регистрирани в базата данни на Центъра за проучване на околоземни обекти на НАСА.

Специалистите разкрили информация за обект, който се движел със скорост 60 км/сек към Земята, минавайки край Слънцето. Те считат, че небесното тяло било с диаметър 1 метър, защото изгоряло в атмосферата и не достигнало до земната повърхнина.

Учените изследвали и траекторията на обекта въз основа на скоростта му и открили, че той не бил гравитационно обвързван със Слънцето, т.е. не орбитирал към светилото.

Обектът се движел толкоз бързо, че преодолял гравитацията на звездата, която не оказала съвсем никакво въздействие върху маршрута му. Това е допустимо само в случай че небесното тяло се е формирало надалеч отвън рамките на Слънчевата система
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР