Учени от Харвардския университет установиха, че много диетични добавки съдържат

...
Учени от Харвардския университет установиха, че много диетични добавки съдържат
Коментари Харесай

Учени предупредиха за опасност, свързана с хранителните добавки

Учени от Харвардския университет откриха, че доста диетични добавки съдържат евентуално рискови и неодобрени лекарствени препарати, оповестява уеб сайтът MedicalXpress.

 
Над 1000 марки хранителни добавки съдържат " нежелателни " субстанции , предизвестяват учените.
 
През последното десетилетие чиновници в сферата на опазването на здравето в Съединени американски щати разгласиха над 700 предизвестия за продажба на биологично дейни препарати, които съдържат неодобрени съставки.

 
Освен това американското Управление за надзор на храните и медикаментите заключи, че в 98 % от случаите върху опаковките на препаратите няма предизвестия за съществуването на сходни съставки .
 Учени предизвестиха за заплаха, обвързвана с питателните добавки Учени предизвестиха за заплаха, обвързвана с питателните добавкиThinkStock/Getty Images-->
От 2007-а до 2016 година 46 % от евентуално рисковите добавки са били свързани с субстанции, усилващи половите функционалности и съдържащи силденафил , други 41 % с субстанции, допринасящи за загуба на телесно тегло и съдържащи рисковия за сърдечносъдовата система и тягостен апетита сибутрамин , а 12 % със стероидни препатати , които способстват за увеличение на мускулната маса.

 
Над половината от възрастните американци одобряват добавки . При това, съгласно американското Управление за надзор на храните и медикаментите, тези субстанции, включващи витамини, минерали, аминокиселини, не са ефикасни за лекуване и профилактика на каквито и да било заболявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР