Учени от Харвардския университет са открили метод за терапия на

...
Учени от Харвардския университет са открили метод за терапия на
Коментари Харесай

Експерти разработиха средство срещу неизлечим рак

Учени от Харвардския университет са разкрили способ за терапия на неизцерим рак, който е устойчив към имунната реакция, оповестява сп. "Сайънс адвансис ". За задачата те са създали средство, което кара имунни кафези, наречени макрофаги, да се борят сполучливо с раковото образувание.

Специалистите са основали парченце, която нарекли "раница ". Тя се свързва с повърхността на макрофагите и контролира техния фенотип, като има възпиращ резултат в битката с раковите кафези.

Въпросната парченце заобикаля поглъщането от клетката, известно като фагоцитоза, в разстояние на няколко дни и непрекъснато отделя цитокини - сигнални молекули, които задействат противораковата активност на макрофагите. Методът се оказал сполучлив даже в ракови тъкани на млечната жлеза, където имунитетът доста е намален, прецизира Българска телеграфна агенция.

Макрофагите унищожават евентуални закани за организма, като вируси, бактерии и ракови кафези. Но раковите кафези отделят субстанции, които превключват активността на макрофагите и ги довеждат до положение, допринасящо за растежа на тумори. Раковите кафези потискат имунната система и подтикват растежа на кръвоносни съдове, които доставят тумора с хранителни субстанции и обезпечават по-нататъшното му метастазиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР