Учени от Харвардския университет разкриха, че полезната съставка в червенотовино,

...
Учени от Харвардския университет разкриха, че полезната съставка в червенотовино,
Коментари Харесай

Червеното вино ще помага при полет до Марс?

Учени от Харвардския университет разкриха, че потребната съставна част в аленото вино , ресвератролът , може да помогне на астронавтите при предстоящ полет до Марс , написа изданието " Фронтиърс ин сайколоджи ".

Антиоксидантът ресвератрол може да бъде от изгода на астронавтите в задача до Червената планета да избегнат мускулните атрофии при ниска гравитация.

" Когато човек прекара три седмици в Космоса, размерът на мускулите му в колената се редуцира с една трета ", акцентира доктор Мария Мортро. По нейните думи при вярна диета могат да се избегнат тези последици .

Още преди 16 години учените потвърдиха, че с помощта на ресвератрола , който се съдържа също в люспите на гроздето , доста се усилва животът на мушиците дрозофили . Това се изяснява с активирането от тази съставна част на гените , отговарящи за реакцията на клетъчния стрес .

Дискусиите по отношение на изгодите от ресвератрола не престават. В качество на причините " срещу " се изрича мнението, че при феновете на виното и на гроздето не се следи сходен резултат.

НАСА възнамерява полет до Марс към 2033 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР