Учени от Харвардския университет откриха наличие на опасни бактерии в

...
Учени от Харвардския университет откриха наличие на опасни бактерии в
Коментари Харесай

В електронните цигари има опасни бактерии


Учени от Харвардския университет откриха съществуване на рискови бактерии в електронните цигари, заяви в. "Дейли Телеграф ". Според учените става дума за бактерии, които могат да оказват пагубно въздействие на белите дробове, довеждат до астма и инфектиране на дробовете.

Учените са открили, че най-вероятно такива нездравословни отрови се съдържат в сладките плодови пълнители за електронни цигари, които младежите обичат.

Вестникът отбелязва, че предходни проучвания демонстрират, че химикали, които нормално се свързват с развиването на съществени респираторни болести, към този момент са открити в пълнители за електронни цигари. Но ново изследване за първи път открива нездравословни биологични субстанции в течностите.

Учени от Харвардския университет проучили 75 известни пълнители за електронни цигари. 27% от патроните и течностите съдържат следи от ендоксин. Патроните съдържат три пъти по-високи концентрации на бактерии, в сравнение с течности.

Професор Дейвид Кристиани, началник на проучването, означи, че откриването на тези бактерии в пълнители за електронни цигари единствено удостоверява към този момент изразената угриженост по отношение на въздействието на потреблението на тези устройства върху дихателната система.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР