Учени от Харвард също ще започнат свои експерименти с редакция

...
Учени от Харвард също ще започнат свои експерименти с редакция
Коментари Харесай

И в Харвард започнват експерименти с редакция на човешкия геном

Учени от Харвард също ще стартират свои опити с редакция на човешкия геном, оповестиха международните новинарски организации. Новината идва дни откакто китайски доктор разгласи раждането на първите близнаци с редактирани в лабораторни условия гени, съобщи bTV.
Д-р Вернер Нюхаузер разгласи, че има намерение да употребява технологията CRISPR с цел да редактира човешки сперматозоиди. Целта е да се понижи рискът от развиването на Алцхаймер в по-късна възраст. Екипът му разяснява, че в тази ситуация не става въпрос за смяна на генетичния код на ембриони, както е казусът в Китай, нито пък имат намерение тези сперматозоиди да бъдат употребявани за оплождане.
Поне не към този момент.
Помолен за разяснява случая в Китай, доктор Нюхаузер съобщи, че опитите там са “грешна стъпка в вярната посока”. Според него технологията за редактиране на човешкия ген е значима за цялата цивилизация и е хубаво да се развива, даже и да не докара до всеобщо потребление.
" Хората като биологичен тип би трябвало да бъдат гъвкави и да са подготвени да посрещнат бъдещите закани ", безапелационен е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР