Учени от град Томск установиха, че комарите са привличани различно

...
Учени от град Томск установиха, че комарите са привличани различно
Коментари Харесай

Комарите безпогрешно се насочват към „най-вкусния“ човек

Учени от град Томск откриха, че комарите са привличани друго съгласно кръвната група на хората и за тях е най-вкусна нулевата , оповестява уеб сайтът Лайф.

Изследователи от Сибирския държавен медицински университет установили, че тези кръвопиещи инсекти кацат на кожата на хората с кръвна група от първа група (нулева) два пъти по постоянно, спрямо тези от група А (втора група).
 / iStock/Getty Images
Съществуват и други фактори , с помощта на които комарите се насочват безпогрешно към " най-вкусния " за тях човек в тълпата. Тези инсекти са привличани от високите равнища на метаболизъм, от нарасналата температура и от човешкия аромат.

Колкото по-високо е равнището на метаболизма на даден субект, толкоз повече въглероден двуокис той изпуска в околната среда. А това го прави прелъстителен за комара, защото този газ ориентира рецепторите на насекомото при разкриване на източници на храна. По3ради тази причина комар е по-вероятно да ухапе възрастен човек, а не дете, бременни дами, хора с висок показател на телесна маса, а също по този начин и хората на физическия труд.-->
 / iStock/Getty Images
Изследователите открили, че тези досадни за индивида насекоми бързо се приспособяват и стават устойчиви на най-разпространените средства за отбрана, които използваме против тях. Поради тази причина доста от аерозолните репеленти към този момент не са ефикасни. Най-непробиваема към този момент е ултразвуковата отбрана против тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР