Учени от Германия и Норвегия са установили независимо едни от

...
Учени от Германия и Норвегия са установили независимо едни от
Коментари Харесай

Учени установиха как ваксината на AstraZeneca предизвиква образуването на тромби

Учени от Германия и Норвегия са открили без значение едни от други по какъв начин имунизацията на британско-шведската компания AstraZeneca може в редки случаи да предизвика тромбоемболични затруднения при имунизираните, написа американският вестник The Wall Street Journal, представен от Агенция " Фокус ".  

Според вестника специалистите са стигнали до заключението, че препаратът може да провокира автоимунна реакция, която предизвика образуването на кръвни съсиреци. Отбелязва се, че това може да послужи като пояснение за обособени случаи на тромбоемболични затруднения при някои от имунизираните в Европа напоследък.

" Ние имаме вяра, че най-вероятната догадка е, че тази съответна ваксина (на AstraZeneca) провокира рядка автоимунна реакция, която създава антитела, които по-късно взаимодействат с тромбоцитите, само че не знаем за какво това се случва ", сподели доктор Робърт Кламрот, заместник-председател на Германското сдружение за проучване на разстройствата на кръвосъсирването. 

Според специалисти е допустимо да се открие затруднение при пациенти благодарение на кръвен тест. То би трябвало да се лекува с разреждащи кръвта препарати и имуноглобулин. Все още не са оповестени проучвания на немските и норвежките учени. 

Участникът в немското изследване професор Андреас Грейнахер съобщи, че е предал резултатите за издание във водещото здравно списание The Lancet. 

Вестникът не съумя да получи неотложно коментар от AstraZeneca, както и от медицинските регулатори във Англия, Германия, Австрия и Холандия, където използването на имунизацията е обновена или не е серпантина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР