Учени от Единбургския университет смятат, че животът на Земята може

...
Учени от Единбургския университет смятат, че животът на Земята може
Коментари Харесай

Нова версия за зараждането на живота на Земята

Учени от Единбургския университет считат, че животът на Земята може да е пренесен от потоци галактически прахуляк, оповестява Phys.org.
Учените считат, че мощните потоци от галактически прахуляк, движещи се със скорост до 70 километра в секунда, могат да носят микроскопични живи организми, съобщи БГНЕС.
По-специално, специалистите настояват, че галактическият прахуляк, който непрекъснато " бомбардира " земната атмосфера, може да изхвърли отвън рамките на земната гравитация микроскопични частици, намиращи се на височина 150 км или повече над повърхността, и те в последна сметка да доближат до други планети.
Изследователите настояват, че сходна обстановка може да има и на други планети, вследствие на което живите организми може да попаднат от едно небесно тяло - на друго.
В същото време специалистите означават, че някои същества, като бактерии, растения, бавноходки (микроскопични безгръбначни), са в положение да оцелеят в открития космос, което единствено удостоверява догадките на специалистите.
Преди това учените смятаха, че единственият " преносител " на живи същества от една планета в друга са метеоритите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР