Учени от Българската академия на науките измериха нивата на стрес

...
Учени от Българската академия на науките измериха нивата на стрес
Коментари Харесай

БАН проучи кои са най-стресирани от кризата с коронавируса

Учени от Българската академия на науките мериха равнищата на стрес измежду популацията по време на въведеното поради ковид изключително състояние, съобщи БНР.
Според данни от изследване на департамент " Психология " към Института за проучване на популацията и индивида у нас на най-силен стрес сега са подложени дамите в София на възраст от 31 до 45 години, които работят у дома. Проучването, извършено измежду близо 1400 мъже и дами на разнообразни възрасти предходната седмица, слага въпроса по какъв начин преценявате риска да се болестите от ковид - в канара от 1 до 10 междинната стойност на отговорите е 6, а на въпроса " Колко тревожни се чувствате? " - 5, прецизира БГНЕС.
. По-тревожни по отношение на нея като цяло са дамите. Сред тях обаче са по-високи и равнищата на оптимизъм. Работа по време на зараза - най-високи са равнищата на позитивно мислене измежду лицата, които са на работното си място, а най-ниски - при работещите у дома. Наивен оптимизъм е най-широко употребяваната от хората тактика за справяне със напрежението. Сред тези тактики попадат още езотричното мислене и даже разтягане на ръка към суеверията, демонстрира още изследването.
Още: " Между сълзи и радостни вести - светът и коронавирусът "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР