Учени от Българската академия на науките (БАН) са разработили рамка

...
Учени от Българската академия на науките (БАН) са разработили рамка
Коментари Харесай

Учени от БАН предлагат на правителството рамка на стратегия за развитие на изкуствения интелект

Учени от Българската академия на науките (БАН) са създали рамка на Национална тактика за развиване на изкуствения разсъдък, който е възложен за разглеждане в Министерски съвет, се споделя в известие от пресцентъра на академията. Неговата цел е да подкрепи направата на Национална тактика за развиването на Изкуствения Интелект в България до 2030 година Европейската комисия предлага тези тактики да се вложат в интегриран 10-годишен проект за деяние.

Предложената от Българска академия на науките Рамка на Национална тактика за развиване на изкуствения разсъдък преглежда и обществените аспекти като се показва, че появяването на новата вълна " цифрови технологии " (машинното самообразование, роботиката, огромните данни, самостоятелните системи) ще има обилни последствия за стопанската система и пазарите на труда, с капацитет да провокира основни социално-икономически промени.

Като браншове - " потребители " на Изкуствен разсъдък са прегледани три характерни области - опазване на здравето, обществени услуги, както и интелигентно земеделие, отглеждане на животни и запазване на околната среда.

В рекомендациите на работната група от Българска академия на науките за секторите се показват няколко посоки, в които страната има добър капацитет за развиване. В приложение са систематизирани съществуващите български нормативни актове, свързани с развиването на Изкуствения разсъдък, както и основните нормативни актове на интернационално ниво.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР