Учени от американския университет Бригам Янг откриха връзка между тичането

...
Учени от американския университет Бригам Янг откриха връзка между тичането
Коментари Харесай

Тичайте за... повече акъл


Учени от американския университет Бригам Янг откриха връзка сред тичането и подобряването на паметта. Тяхното проучване е оповестено в списание Neuroscience.

Специалистите настояват, че бягането понижава отрицателното въздействие на хроничния стрес върху хипокампа, който дава отговор за паметта в мозъка.

Запомнянето на информация протича оптимално при увеличаване на синаптичното предаване сред два неврона. Този развой се назовава дълговременна потенциация. При продължителен или нескончаем стрес отслабва синаптичното предаване, което оказва отрицателно въздействие върху паметта.

За да открият връзката сред бягането и подобряването на паметта, учените са провели опит с мишки, за които са основали стресови условия. В хода на проучването е открито, че при мишките, които са тичали в колело, индикаторът на дълговременна потенциация е бил доста по-висок, в сравнение с при мишките, които са били неподвижен по време на целия опит. Освен това, тичащите мишки са създали по-малко неточности в упражненията за памет при прекосяване на лабиринт.

Резултатите от проучването потвърждават, че подобряването на паметта е допустимо с помощта на тичането. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР