Учени от американската национална лаборатория в Сандия произведоха най-устойчивия материал,

...
Учени от американската национална лаборатория в Сандия произведоха най-устойчивия материал,
Коментари Харесай

Създадоха най-устойчивия материал в света

Учени от американската национална лаборатория в Сандия създадоха най-устойчивия материал, създаван в миналото от човек, предава РИА „ Новости “.
Материалът съставлява железна сплав на злато и платина. По думите на американските учени, новият материал е толкоз здрав, че с автомобилни гуми, направени от него, може 500 пъти да бъде обиколена земната повърхнина по екватора, който е с дължина 40 075 километра, съобщи БГНЕС.
За да потвърдят невероятните свойства на новата сплав, учените за изследвали материала на атомно равнище. По време на тестванията на повърхността се е образувал тъничък въглероден черен пласт, който се е оказал един от най-ефективните изкуствени лубриканти. Свойство, което учените дефинират като най-ценно за новия материал.
Според откривателите материалът може да бъде употребен в редица електронни устройства. Ако бъде нанесен тъничък пласт върху преносими елементи или върху смарт телефона да вземем за пример, то техният експлоатационен период доста ще се усили и ще докара до икономии от 100 млн. американски $ годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР