Учени от американската лаборатория Ames са установили, че една от

...
Учени от американската лаборатория Ames са установили, че една от
Коментари Харесай

Странна субатомна частица се възпроизвежда като жива клетка

Учени от американската лаборатория Ames са открили, че една от най-странните субатомни " квазичастици ", наречена скирмион, е способна да се възпроизвежда по извънредно чудноват метод. Това излиза наяве от обява на изследователския екип в списание NANO Letters.

Според проучвания, извършени в лабораторията, която е част от американския Департамент по енергетика, скирмионите в действителност се разделят на две, наподобявайки процеса, протичащ при възпроизвеждането на живи кафези.

Скирмионите съставляват самобитни " пакети " от сила и магнитни сили, които се подреждат, следвайки модели, наподобяващи тези в кристалите. Някои физици са на мнение, че манипулирането на тези квацичастици може да докара до пробив в региона на съхранението и преноса на данни. За задачата обаче би трябвало да бъдат решени голям брой проблеми.

Новото изобретение би могло да способства за ускоряването на този развой. Първо обаче учените ще би трябвало да си обяснят на какво се дължи това подобие сред държанието на скирмионите и някои процеси в клетъчната биология.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР