Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло,

...
Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло,
Коментари Харесай

Учени твърдят, че са открили антитела, които блокират коронавируса

Учени от американска биофармацевтична компания обявиха, че са разкрили антитяло, което може изцяло да блокира ковид.

Специалистите на компанията са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в положение да повлияят на ковид. Учените открили, че едно от тях, STI-1499, е 100% способно да отбрани човешките кафези от зараза със SARS-CoV-2, съобщи БГНЕС.

Sorrento Therapeutics изясняват, че правилото на антитялото е, че то " обгръща " вируса и го извежда от човешкото тяло в границите на четири дни.

" Ние подчертаваме, че това е лекарство. Има решение, което несъмнено работи ", съобщи създателят на компанията доктор Хенри Джи.

Ученият сподели, че до момента тестванията се правят единствено в лабораторни условия, тъй че компанията не може да създава медикаменти. В същото време Джи добави, че в случай че лекарството се употребява за лекуване, карантинните ограничения могат да бъдат отстранени.

" Ако имаме обезвреждащо антитяло в организма, тогава няма да е належащо обществено разстояние ", изясни ученият.

Пандемията от ковид се популяризира в съвсем всички страни. Според СЗО в света са инфектирани над 4,4 милиона души, от които към 302 хиляди са умряли, а над милион са излекувани. Съединените щати са водач по брой на инфектирани и умряли от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР