Учени обявиха, че са разрешили един от най-големите спорове в

...
Учени обявиха, че са разрешили един от най-големите спорове в
Коментари Харесай

Антидепресантите работят

Учени оповестиха, че са разрешили един от най-големите разногласия в медицината, откакто огромно изследване е открило, че антидепресантите работят.

Проучването, което е анализирало данни от 522 клинични изпитвания, включващи 116 477, е открило, че 21 общи антидепресанта са били по-ефективни при ограничението на признаците на остра меланхолия спрямо палиативните медикаменти.

Ала то демонстрира и огромни разлики в успеваемостта на всяко лекарство.

Авторите на отчета, оповестен в авторитетното здравно сп. Lancet, акцентират, че доста повече хора биха могли да се възползват от медикаментите.

През 2016 година е имало 64,7 млн. наставления за медикаменти в Англия през 2016 година - повече от два пъти повече от 31 млн. през 2006 година, само че имаше спор за степента на тяхната успеваемост, като някои клинични изпитвания са посочили, че не са по-добри спрямо плацебо (лекарства без същински лековит резултат, изписани, с цел да успокоят пациента).

Кралският лицей на психиатрите показва, че изследването " приключва разногласията за антидепресантите ".

Така нареченият метаанализ, който включва непубликувани данни в допълнение към информацията от 522 клинични изпитвания, включващи краткосрочно лекуване на остра меланхолия при възрастни, е открил, че медикаментите са били по-ефективни от плацебо.

Проучването е открило, че те варират от това да бъдат от една трета по-ефективни от плацебо до повече от два пъти по-ефективни.

Водещият откривател доктор Андреа Киприани от Оксфордския университет съобщи пред Би Би Си: " Това изследване е финален отговор на дълготраен спор за това дали антидепресантите работят за депресията.

" Установихме, че най-често предписваните антидепресанти работят за умерена до тежка меланхолия и считам, че това е доста добра вест за пациентите и клиничните експерти ", добави специалистът.

Най-ефективните антидепресанти са следните: агомелатин, амитриптилин, есциталопрам, миртазапин, пароксетин.

Най-малко ефикасните антидепресанти са: флуоксетин, флувоксамин, ребоксетин, тразодон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР