Учени от университета „Куин Мери“ в Лондон твърдят, че Индия

...
Учени от университета „Куин Мери“ в Лондон твърдят, че Индия
Коментари Харесай

Учени тръбят: Индия се превърна в инкубатор за супер бактерии! Не ги хваща нито един антибиотик

Учени от университета „ Куин Мери “ в Лондон настояват, че Индия е евентуален " развъдник за супербактерии ", оповестяват международните медии. Тези бактерии не се въздействат от съществуващите антибиотици.

Експертите мислят, че свободната продажба в страната на непроверени и утвърдени антибиотици еднопосочно води до съдбовни последици. Подобна процедура предизвика развиването на устойчивост към лекуването с антибиотични средства. Властите в Индия не могат да се оправят с казуса.

Специалистите желаеха пояснение от управленията на интернационалните корпорации, произвеждащи артикули, които освен не са утвърдени в личната си страна, само че също по този начин не са тествани от регулаторните органи на Индия.

 бактерии Заплахата не идва единствено от там. Още през 2015 година епидемиолозите предизвестиха, че към 90% от камилите в Персийския залив са носители на смъртоносния Близкоизточен респираторен вирус (MERS). Той е от най-опасните в света, предава се в радиус от един метър и човек, който влезе в контакт със инфектирано животно, може да съобщи болестта без каквито и да било очевидни признаци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР