Учени намериха в горите до Москва черно-син гол охлюв. Този

...
Учени намериха в горите до Москва черно-син гол охлюв. Този
Коментари Харесай

Руският гол охлюв – най-дългият гол охлюв в света и не вреди на фермерите

Учени откриха в горите до Москва черно-син гол охлюв. Този необичаен тип на сухоземни мекотели се отличава с внушителни размери и не нанася щета на селскостопанската продукция.   Представителите на черно-сините голи охлюви са открити на територията на естествения парк „ Люлковски” в Можайски регион. Благодарение на специфичната защита популацията на въпросните голи охлюви остава постоянна, оповестяват международните медии.

Плужеците се хранят с листна маса, гъби и в никакъв случай не напущат очертанията на гората, по тази причина те не се считат за заплаха от градинарите. Специалистите акцентират, че съществуването на въпросните охлюви са знак за ненарушеността на горското общество.

„ Черно-синия плужек е най-дългият в света от представителите на своето семейство. В пълзящо положение той може да доближи 30 сантиметра”, сподели Александър Коган, съветският министър на екологията и използването на горите за Московска област.

Министърът прикани голите охлюви да не бъдат унищожавани, тъй като те носят огромни изгоди на екосистемата на Подмосковието.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР