Учени, изследователи, както и обикновени хора са откривали различни находки

...
Учени, изследователи, както и обикновени хора са откривали различни находки
Коментари Харесай

Загадката на фигурата от Нампа, която все още озадачава учените

Учени, откриватели, както и елементарни хора са откривали разнообразни находки от глина, метал, камък, злато и сребро. Някои от откритите находки и до през днешния ден остават неразгадани от учените и към момента крият доста въпроси. Такъв е казусът с глинената човешка дрънкулка , открита през 1889 година в Нампа, Айдахо. Тя е открита напълно инцидентно, при копаене на бунар и то на невероятната дълбочина от 98 метра .

Това слага доста въпроси - по какъв начин е попаднала толкоз дълбоко в подземния пласт, на какъв брой години е и други Още тогава учените допускат, че евентуално глинената човешка дрънкулка е доста антична, поради дълбочината, на която е открита.
 артефакти Thinkstockphotos
След извършени проучвания и химични разбори догатките са, че фигурката е най-малко на 2 милиона години. Самата дрънкулка е дребна - дълга към 5 см. Според мнозина тя е направена от хора, живели преди хиляди години.

Изследователите считат, че фигурката изобразява тяло на жена и е била направена от ваятел, а не от дете, което си е играело. По античната глинена дрънкулка също са открити прорези на разнообразни геометрични фигури, което подухва на мисълта, че може да е била направена като ювелир, като украшение.-->

Други пък са на мнение, че това е дрънкулка на жена, владетелка на доста остаряла цивилизация .

Въпреки всички проучвания и хипотези и до през днешния ден няма безапелационни отговори на нито един въпрос, обвързван с нея.

Още за античните цивилизации и тяхното завещание:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР