Учени измериха температура от 54,4 градуса по Целзий в Долината

...
Учени измериха температура от 54,4 градуса по Целзий в Долината
Коментари Харесай

Измериха температура от 54,4 градуса по Целзий в Долината на смъртта

Учени мериха температура от 54,4 градуса по Целзий в Долината на гибелта в Калифорния. Според наблюдаващи това евентуално ще се окаже най-високо измерената температура от повече от 100 години насам, написа БТВ, цитирайки „ Гардиън “.

Измервателната машина на Американския институт за времето е измерила температурата в 15:41 минути в неделя. Долината на гибелта се намира покрай границата сред Невада и Калифорния и е известна с извънредно тежките си условия.

„ Измерената температура към момента се смята за предварителни данни и не е публично доказана. Ако се удостовери, обаче, това ще е най-високата температура, измервана от юли 1913 година насам “, споделят от института.

Температурата през 1913 година е била 56,7 градуса по Целзий, като това е най-високо измерваната в миналото на планетата ни. За първото място кандидат преди години беше Либия – съгласно локални метеоролози през септември 1922 година там е била записана температура от 58 градуса по Целзий. При инспекция обаче са открити доста проблеми – от човешка неточност, до несъответствуващ термометър, с който е направено замерването.

Предстои сериозна инспекция на измерената в този момент температура, с цел да се потвърди дали тя в действителност е действителна. Чак тогава ще бъде оповестена за нов връх.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР