Учени идентифицираха 4 различни характеристики на личността, които могат да

...
Учени идентифицираха 4 различни характеристики на личността, които могат да
Коментари Харесай

4 черти на личността, които са свързани с високата интелигентност

Учени идентифицираха 4 разнообразни характерности на личността, които могат да показват висок разсъдък и те се оказват толкоз мощни, че “предсказанията ” им важат даже и за след цели 40 години. Ето ги:

  • Неутолимо любознание
  • Активна фикция
  • Чувствителност към страсти
  • Афинитет към красивото и изкуствата

Всички те са поотделно и дружно свързани с високата просветеност. Но високият коефициент на просветеност е може би въпреки всичко по-силно обвързван особено с любознанието, тъй като интелектът основава мощен когнитивен апетит – предпочитание да се мисли, да се схващат нещата и да се разбират нови неща.

С течение на годините високият разсъдък кара хората да продължат да изследват нови непознати до тогава области, с цел да съумеят да задоволят този апетит. Четирите присъщи черти са част от това, което психолозите назовават обща линия на личността – отвореност към опита. Отвореността към опита е извънредно мощна и се удостоверява, като обвързвана с разсъдък даже когато се мери 40 години по-късно. Деца, които са били отворени към опита на възраст от 11 години са даже още по-отворени към опита когато са на 50 години.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР