Учени и лекари намират все по-голяма връзка между кръвната група

...
Учени и лекари намират все по-голяма връзка между кръвната група
Коментари Харесай

Вижте коя кръвна група е най-податлива към заболявания

Учени и лекари намират все по-голяма връзка сред кръвната група и здравето ни, какъв брой можем да се оправим с другите болести и по какъв начин те протичат при нас. Знаем, че има четири кръвни групи, които са резултат от еволюцията – A, B, AB и 0. Знаем също, че всички кръвни групи имат голяма разлика между тях и е значимо да знаем коя е нашата.
Още през далечната 1930 година австрийски доктор на име Карл Ландштайнер е разкрил, че има три кръвни групи – A, B и 0. Това изобретение му донесло Нобелова премия за особени достижения в медицината. Няколко години по-късно е била открита и последната кръвна група – AB.
 Обявиха от коя кръвна група е най-търсената плазма Обявиха от коя кръвна група е най-търсената плазма
Най-търсена е плазмата от кръвна група А, което удостоверява обстоятелството, че хора с тази кръвна група са застрашени да прекарват по-тежко о...
Трябва да знаем, че антигените, обвивката към алените кръвни телца, които оказват помощ на тялото да разпознае кои кръвни кафези са нашите, са това, което разграничава кръвните групи една от друга. В подобен смисъл, в случай че пациент от кръвна група B получи кръв от човек с кръвна група AB, антителата му ще отхвърлят непознатата кръвна група. Това обаче е рисково, тъй като има риск от съсирване на кръвта, което е животозастрашаващо положение.
Има два съществени типа антигени, които обгръщат кръвните кафези. Тези антигени назоваваме A и B. Ако вашата кръвна група е AB, това значи, че тя има и от двата антигена. Ако обаче сте кръвна група 0, значи ви липсват и двата антигена, по тази причина антителата на пациенти с кръвна група 0 могат да нападат тези антигени, в случай че одобряват кръвта, която има. Това е и повода хора с кръвна група  0 да одобряват кръв единствено от същата кръвна група.
Кръвна група А е най-старата кръвна група, а всички други типове са основани вследствие на еволюцията, която са била нужна на човек, с цел да оцелее, т.е. да може да се бори с някои заболявания. Тази еволюция можем да назовем „ разновидност “. Смята се, че преди 5 млн. години е зародила кръвна група 0, а по-късно и всички останали.
Учените считат, че точно тези мутирали кръвни групи са оживели, тъй като са били най-устойчиви против болесттите. След време се открило, че клетките, инфектирани с малария не се свързват с група B и 0 . Това значи, че тези хора с били по-устойчиви на малария от лица, които били с първоизточника на всички кръвни групи – А.
 Кои храни са подобаващи за всяка кръвна група? Кои храни са подобаващи за всяка кръвна група?
В последните години все по-често се приказва за това, че има храни, подобаващи за другите кръвни групи и такива, които е добре по-скоро...
Според някои лекари и учени това е една от теориите, които слага кръвна група А в позиция на най-слабата кръвна група.

 
 
 Хората от тази кръвна група прекаляват с алкохола Хората от тази кръвна група прекаляват с алкохола
Чoвeшкaтa кръвнa групa влияe нa мнoгo фaктoри. Пo-cпeциaлнo, рaзвитиeтo нa aлкoхoлнaтa зaвиcимocт. Кaк? Cпoрeд прoучвaнe, прoвeдeнo cр...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР