Учени доказаха неефективността на хлорохин и хидроксихлорохин при лечение на

...
Учени доказаха неефективността на хлорохин и хидроксихлорохин при лечение на
Коментари Харесай

Учени: Хидроксихлорохинът е опасен

Учени потвърдиха неефективността на хлорохин и хидроксихлорохин при лекуване на инфекции, провокирани от новия тип ковид, а проучването е оповестено в списание „ Lancet ".

Препаратите се употребяват при лекуване на малария, като в някои случаи ги употребяват и при пациенти с COVID-19.

Неотдавна президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че всеки ден приема хидроксихлорохин като профилактика против ковид. Медиите разкритикуваха изказването му, защото препаратът не е утвърден публично за лекуване на COVID-19. Медиците предизвестяват и за появяването на странични резултати - да вземем за пример поява на аритмия.
Личният доктор на Тръмп съобщи, че за президента изгодата от приема на хидроксихлорохин е по-голяма от вероятните опасности.

Учени от Центъра за проучване на тежки заболявания на сърцето при болничното заведение Бригема в Бостън са проучили данните и методите на лекуване при 96 000 пациенти с доказано съществуване на новия тип ковид.
Те стигнали до извода, че

хидроксихлорохинът и хлорохинът освен са неефективни при лекуване на COVID-19, само че и са рискови, защото покачват риска от възможна гибел на болния.

В рамките на проучването било открито, че при пациенти на комбинирана терапия с антибиотик смъртността е най-висока - към 23 %. При съществуването на съпътстващи хронични болести рискът от гибел на пациенти с ковид при използването на тези препарати може да се усили до 45 %.
Само преди дни шефът на Световната здравна организация (СЗО) по изключителните обстановки Майкъл Райн предизвести, че успеваемостта на хидроксихлорохинът не е потвърдена и може да се употребява в изключителни случаи в някои медицински заведения при непоколебим надзор поради страничните резултати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР