Учени демонстрираха странни изобретения на шоу в ТокиоЯпонски учен показва

...
Учени демонстрираха странни изобретения на шоу в ТокиоЯпонски учен показва
Коментари Харесай

„Направи си сам“ колоноскопия и още щури идеи…

Учени демонстрираха странни изобретения на шоу в Токио

Японски академик демонстрира своя способ за „ направи си самичък “ колоноскопия (снимка: phys.org)

Устройство, което „ превежда “ кучешкия лай на човешки език, „ бебепод “ за свирене на музика за нероденото бебе във влагалището на майката и способ за „ направи си самичък “ колоноскопия – такива бяха някои от най-странните изобретения, които дефилираха в края на септември на едно ново „ научно “ ревю в Токио.

Шоуто има за цел да „ отпразнува “ най-странните, най-лудите и прелестни изобретения, основани от същински учени за Иг-нобеловата премия – известна още като „ анти-Нобеловата премия “, която е основана за да накара хората „ да се посмеят и да се замислят по-късно “.

Японският доктор Акира Хориучи, 57-годишен, беше измежду спечелилите в състезанието за гореспоменатата премия, връчвана от сатиричното научно списание „ Анали на невероятната просвета “ за неговата технология за „ направи си самичък “ колоноскопия. Хориучи показва своята техника в музея след проучването си от 2006 година „ Колоноскопия в седнало състояние: уроци, научени от направи си самичък колоноскопия “.

Изследователят споделя, че в никакъв случай не е намирал метода си за „ неуместен “. „ Знам какъв брой е значима колоноскопията – и че броят на пациентите с рак на дебелото черво нараства “, сподели Хориочи пред Агенция Франс Прес.

Последните изследвания демонстрират, че ракът на дебелото черво е най-разпространената форма на болестта измежду 870 000 раково заболели в Япония, съгласно Националния център по рак. „ Не доста хора си вършат проучването, тъй че желаех да основа способ за проучване, който да бъде елементарно общопризнат от всички “, сподели Хориучи.

Друг претендет за премията е интерпретаторът за кучешки език „ Bowlingual “, който класифицира кучешкия лай в шест прочувствени категории – фрустрация, опасност, наслада, тъга, предпочитание и самоизява.

„ Бейбипод “ пък е музикална колонка, която се слага във влагалището, с цел да свири „ концерт “ на нероденото бебе. Идеята хрумнала на създателя, откакто проучванията демонстрираха, че това е по-ефективно от възпроизвеждането на музика към корема на бременната.

Основателят на Иг-нобеловата премия Марк Абрахамс съобщи пред кореспонденти в Токио, че носителите на оценката са многочислени и това е по този начин, тъй като в страната има „ доста ексцентрични хора “. „ В по-голямата част на света, когато хората се държат по доста екстравагантен метод, това се счита за неприятно нещо. В Япония, а и в Обединеното кралство, отношението е друго “, сподели Абрахамс.
още по тематиката
По неговите думи, там не жигосват ексцентриците, а ги обичат. Навярно по тази причина „ Япония и Обединеното кралство от дълго време са измислили толкоз доста умни, луди и прелестни неща “.

Хориочи се съгласява: „ Мислех, че съм екстравагантен, само че в този момент знам, че в Япония има доста други хора като мен “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР