Учени алармират, че първите генно модифицирани човешки бебета, които се

...
Учени алармират, че първите генно модифицирани човешки бебета, които се
Коментари Харесай

Учени: Китайските генно редактирани бебета може да имат други неоткрити промени в генома си

Учени сигнализират, че първите генно модифицирани човешки бебета, които се родиха в Китай, е допустимо да имат други генетични промени, които не са били открити при провеждането на лечението, написа „ Индипендънт “.
Родиха се първите бебета с редактирано ДНК, твърди китайски академик Редактираният ген прави двете момиченца резистентни към ХИВ
Миналата година китайският академик Хе Джианкуй съобщи, че сполучливо е провел терапия за редактиране на човешки гени на два ембриона, от които се родиха първите генно модифицирани бебета. Благодарение на нея децата – близнаците Лула и Нана – са резистентни към вируса ХИВ.
Учен: Генитично модифицирани човешки бебета ще бъдат действителност до две години Според Кевин Смит това е единственият метод човечеството да се оправи с генетично наследените заболявания
Информация за спорния опит, който провокира остри рецензии от страна на здравната общественост, беше споделена с интернационалните учени чак в този момент.

Непубликуваният труд на Джианкуй наподобява е „ изминал “ в публичното пространство. Учени, работещи за изданието MIT Technology Review се сдобили с копие, чието заглавие било „ Раждането на близнаци след геномна редакция за устойчивост към ХИВ “.
Нов ДНК способ може да поправи 89% от всички генетични недостатъци „ Основната редакция “ съумява безусловно тъкмо да пренапише човешкия генетичен код по този начин
След обстоен обзор на информацията, учените сигнализират, че е допустимо по време на процедурата китайските медици да са трансформирали други елементи от човешкия геном без да желаят. Според тях на процедура е невероятно това да бъде тествано към този миг.

Учените показват и компилация от други неточности и необикновени неналичия в формалното изследване, като да вземем за пример неналичието на създатели. Не се загатва и къде е извършен този опит, нито дали докторите и родителите на двете деца са били наясно какво тъкмо съставлява той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР