Учен от Оксфордския университет смята, че правилата на поведение на

...
Учен от Оксфордския университет смята, че правилата на поведение на
Коментари Харесай

Никакъв етикет! Яжте с широко отворена уста и най-добре с ръце СНИМКИ

Учен от Оксфордския университет счита, че разпоредбите на държание на масата, които са ни внушени от детството, в действителност единствено ще влошат усещането ни за храната. Чарлз Спенс предлага да се храним с отворена уста и даже с ръце, защото по този метод прекарването ни при хранене единствено ще се усъвършенства, написа " Дейли мейл ".

Смята се, че храненето с необятно отворена уста и приемането на прекомерно огромни части храна е неприемливо и грозно. Необходимо е да се съблюдават разпоредбите на положителния звук и да се вземат дребни части и да се дъвчат със затворена уста. Но ученият от Оксфордския университет счита, че това е фундаментално неправилно.
 храна, храна, жена
Чарлз Спенс от Оксфордския университет управлява екип от учени, които учат по какъв начин нашият слух, зрение, допиране, усет и подушване въздействат върху метода, по който възприемаме храната, която ядем. По този метод учените желаят да научат повече за човешкия мозък и неговите функционалности.

" Яжте с необятно отворена уста, вземете най-големите части храна, които можете да дъвчете. Това ще помогне за освобождението на повече летливи органични съединения от храната и ще усъвършенства възприемането на храната ", споделя Спенс.
 Чарлз Спенс Чарлз Спенс Снимка: Daily Mail
Съединенията, които придават усет на храната ни, могат да доближат по-добре до задната част на носа, когато се дъвчат с отворена уста, споделя той. Това задейства обонятелните сензорни неврони, които са директно свързани с мозъка, и усъвършенства усещането ни за храна.

" Звуците също играят значима роля в този развой. Следователно човек може да получи повече наслаждение от храната, в случай че не се сдържа и хруска шумно на същите чипсове, крекери и други хрупкави храни. Това важи и за ябълките. Дъвчете с вашите отворена уста и подвига звук. Храната незабавно става по-вкусна ", споделя Спенс.



Според учения, може също по този начин да се усъвършенства усещането ни за храна и храненето с ръце.

„ Осезанието играе значима роля в процеса на хранене. Например, в случай че вземете ябълка в ръката си, можете да усетите повърхността й, можете да си визиите какъв брой е сочна и вкусна и по-късно да отхапете първото парче и да изпитате незабравимо чувство. Същото се случва, когато хванете с ръце пържени картофи или парче торта “, споделя Спенс.

Според учения, макар че разпоредбите на етикета не разрешават облизването на пръстите след хранене или взимането на апетитен крем от чинията с пръст, тези забрани могат да бъдат подценени. В края на краищата с помощта на тези дейности се ускорява и сетивното наслаждение от храната.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР