Учен от НАСА разкри, че планетите, на които има океани

...
Учен от НАСА разкри, че планетите, на които има океани
Коментари Харесай

Учен разкри къде се намира най-доброто място за извънземен живот

Учен от НАСА разкри, че планетите, на които има океани в нашата Слънчева система може би са най-хубавата опция да одобряват извънземен живот.

Д-р Аманда Хендрикс, водещ академик на НАСА за океанските светове, изясни пред Daily Express по какъв начин програмата, водена от нея, съставлява един от най-хубавите шансове за среща с извънземен живот в нашата Слънчева система.

Хендрикс има вяра, че извънземен живот може да бъде открит на луната на Сатурн - Титан, защото има „ океан в подпочвената повърхнина и течни въглеводородни езера на повърхността “.

„ Няма да има извънземни със зелени глави, които да плуват в близост. Мисля, че е допустимо да има някои елементарни форми на живот в някои от тези океански светове в Слънчевата система “, сподели тя.

Програмата за проучване на океанските светове на НАСА съставлява забележителна стратегическа смяна в опитите на Агенцията да открие извънземен живот, защото е открито, че Марс, който е считан за най-хубавата опция на учените да търсят живот, сега не е населен.

Хендрикс също означи, че с изключение на Титан има още най-малко две луни, които биха могли да бъдат хазаин на „ някаква форма на метан-базирана форма на живот “. Тя уточни Енцелад, шестата най-голяма луна на Сатурн и Европа - най-малката от четирите Галилееви луни, които обикалят към Юпитер.

Ученият от НАСА има вяра, че има спомагателна изгода от проучването на тези далечни светове за извънземен живот.

„ Докато откриваме дали са обитаеми и дали могат да одобряват живот, ние научаваме доста за тези светове, което е забавно от научна позиция. Всяко от тези места в нашата Слънчева система е друга улика за това по какъв начин са се формирали и еволюирали телата в нея ”, сподели Хендрикс.

Екипът ѝ сега се концентрира върху Мисията на Европа „ Клипър “ - плануван опит за изследване на тази Луна, макар че датата на пускане на задачата към момента не е оповестена.

„ Мисията на Европа „ Клипер ”ще носи радар за навлизане в лед и това ще ни помогне да разберем какъв брой е пълен ледът на повърхността. Също по този начин ще създадем доста фотоси, тъй като би трябвало да разберем динамичността сред океана и неговата повърхнина “, отбелязва Хендрикс./ Pik.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР