Учен, чиито математически модели помогнаха за създаването на британската стратегия

...
Учен, чиито математически модели помогнаха за създаването на британската стратегия
Коментари Харесай

Британски учен: Седмица по-ранна карантина - двойно по-малко смъртни случаи

Учен, чиито математически модели помогнаха за основаването на английската тактика против ковид, сподели, че броят на умрелите от инфекцията в страната е можел да бъде два пъти по-малък, в случай че карантинните ограничения са били въведени седмица по-рано, съобщи Асошиейтед прес.

Англия е втора в света по брой на смъртните случаи от Covid-19 - до момента те са над 41 000. Ако се прибавят и случаите, при които се подозира ковид, само че това не е доказано с тест, броят доста надвишава 50 000.

Професорът по математическа биология Нийл Фъргюсън от лондонския Импириъл колидж сподели пред английски депутати, че когато са се вземали основни решения по какъв начин да се реагира на епидемията през март, учените са подценили степента на разпространяване на вируса в Обединеното кралство.

Пред парламентарната комисия по просвета и технологии той сподели, че преди въвеждането на карантината броят на инфектираните се е удвоявал на всеки 3-4 дни, само че тогава се е изчислявало, че това става на 5-6 дни.

" Ако бяхме въвели ограниченията седмица по-рано, щяхме да понижим смъртните случаи като цяло най-малко на половина ", уточни ученият. За снижаването на смъртността можеше да помогне и по-добрата отбрана на жителите на старческите домове - нещо, което не се е случило, счита Фъргюсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР