Учебните занимания през 2020/21 година ще започнат в реална учебна

...
Учебните занимания през 2020/21 година ще започнат в реална учебна
Коментари Харесай

Учители категорични: Обучението в реална учебна среда е най-доброто за учениците

Учебните занимания през 2020/21 година ще стартират в действителна образователна среда, само че с авансово начертан проект за подготвеност за реакция при пораждане на Covid-19. Ще бъде препоръчана необятна рамка за деяние, а всяко учебно заведение би трябвало да има работен проект за реакция при вероятно определяне на инфектиран преподавател или възпитаник с ковид.

Как бе посрещнато в учебните среди това решение на Отрасловия съвет на Министерството на образованието и науката?

Галина Тимова, зам.-директор на 75-о главно учебно заведение „ Тодор Каблешков “ в София, уточни пред Радио София, че учителският екип приветства това решение:

" Видяхме през последните месеци, че образователният развой протича най-успешно и най-ефективно в класната стая и присъствено. Работя в учебно заведение , което е напълно с дечица от уязвими групи, и срещнахме извънредно доста компликации във връзка с интернет връзката с техните фамилии. Присъственото образование от 15 септември ще бъде най-хубавото за нас и за нашите възпитаници. "

Тимова изясни, че се разискват разнообразни разновидности, осигуряващи естествен развой както за децата, които са в учебно заведение , по този начин и за тези, които остават по насила у дома. Един от разновидностите е да се сложат камери и микрофони в класните стаи, тъй че отсъстващите деца да следят преподаването от домовете си.

Мирела Петкова, която преподава в 19-о приблизително учебно заведение " Елин Пелин ", разяснява, че едно от най-приятните безредици на учителите е поемането на нов випуск и спечелването на тяхното доверие и почитание. Тя също приветства решението за започване на новата образователна година присъствено, като означи, че здравето и сигурността на учениците е преди всичко:

" В 19-о учебно заведение ще има пробни паралелки в 5-и и 9-и клас по плана " 1:1 ", като учениците в тях ще употребяват електронни устройства и образователният материал ще бъде наличен във виртуална класна стая. По време на часовете ще бъдат провеждани на практика извършения " учене през правене ". При използването на отдалечено образование е доста значима ролята на учителя, който би трябвало да съумее да съчетае обичайните способи на преподаване и опциите на новите технологии. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР