Учебните тетрадки и помагала по български език за 7 клас

...
Учебните тетрадки и помагала по български език за 7 клас
Коментари Харесай

Разказът от изпита на седмокласниците го имало в учебна тетрадка, МОН вече ще ги проверява

Учебните тетрадки и пособия по български език за 7 клас на по-големите издателства към този момент ще бъдат проверявани от просветителното министерство , с цел да не се включват в тях творби от заложените в базата за изпита в края на годината.
Това стана ясно от отговор на министъра на образованието Красимир Вълчев в парламентарния надзор. Той бе запитан от Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия за, откакто се оказа, че разказът " Задача с доста незнайни " на Братя Мормареви, който се падна, го има в образователната тетрадка на " Просвета ".
На 16 юни научих за случая и незабавно сезирах Инспектората към министерството, заяви Вълчев. Той изясни, че не е имало неравнопоставеност сред учениците, тъй като двата текста - на изпита и в тетрадката, не са изцяло идентични.
, изясни министърът и добави, че най-вероятно е случайност съвпадението и, че в предишни години също е имало такива, само че с по-малки издателства.
Проверката на Инспектората обаче посочила, че Разказът е в базата от 2015 година, а в тетрадката е от 2018 година, изясни министърът. А на изпита би трябвало да се падне чужд от учениците текст.
Затова той ще предложи да се прави обзор на творбите в тетрадките най-малко на огромните издателства. Тъй като в тази ситуация става въпрос и за известни създатели, към този момент ще се включват по-малко известни такива.
Резултатите от изпита, за жалост, са по-ниски от предходната година . Ако децата нямат общата просветеност и връзката подготвеност, малко евентуално е тези, които са чели описа, да са получили преимущество, добави той, представен от 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР