Учебната година започна в сянката на и с нови правила

...
Учебната година започна в сянката на и с нови правила
Коментари Харесай

Психолози за маските в училище: Не вменявайте емоциите си в децата

Учебната година стартира в сянката на и с нови правила в учебно заведение – въздейства ли това на душeвността на?
Не би трябвало да вменяваме нашата паника на децата в изискванията на ковид, изясни от ефира на btv клиничният психолог Велислава Донкина.
 Маска или шлем - кое защищава повече от COVID-19? Маска или шлем - кое защищава повече от COVID-19?
Кое защищава повече от ковид - маска или защитен шлем? На този въпрос отговори доцент доктор Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отд...
Новите правила в учебно заведение за носене на маски и съблюдаване на дистанции не би трябвало да породят паника у децата, счита тя.
„ Идеята да има правила в развиването на индивида, те не са, с цел да ни лимитират, а оказват помощ на човешката душeвност да се структурира, оказват помощ да разберем какво желаем. Ако няма никакви правила, самият човек самичък стартира да си образува рестрикции и уплахи. Правилата са нещо, което ни оказва помощ, няма нищо ужасно за едно дете да се реферира към разпоредбите и да му се изясни смисълът “, сподели още Донкина.
Според детския психолог Иван Игов, децата не са усетили толкоз доста спешната обстановка, за разлика от личният състав в учебно заведение, в който има напрежение, тъй като болшинството от учителите са в рискова група.
" Те (бел.ред.- децата) потеглиха на драго сърце на учебно заведение. Вярно, нямаше тържествата, които множеството изчакваха, само че то се трансформира в едно премеждие. Срещнах родители, които се опитваха да убеждават децата си да носят маски ", сподели Игов пред Bulgaria ON AIR.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР