Учебната година в Северна Македония ще започне на 1 октомври,

...
Учебната година в Северна Македония ще започне на 1 октомври,
Коментари Харесай

Отложиха с месец старта на учебната година в Северна Македония, учениците в час с маски

Учебната година в Северна Македония ще стартира на 1 октомври, реши държавното управление на страната. Отлагането с месец е поради епидемията от, написа БГНЕС.
На днешното съвещание държавното управление одобри Протоколите за деяние на началните и междинните учебни заведения за осъществяване на образователния развой с физическо наличие на учениците през образователната 2020/2021 година. Протоколът за главните и междинните учебни заведения планува, че преподаването би трябвало да се прави в сходство с ограниченията за отбрана, т.е. носене на маска, съблюдаване на отдалеченост и хигиена на ръцете. Родителите са длъжни всеки ден да мерят температурата на ученика, а при положение на покачване над 37 градуса, детето не би трябвало да бъде пускано на учебно заведение. Преподаването в началните учебни заведения ще се прави с до 20 възпитаници в класната стая и се обезпечава физическо разстояние от 1,5 метра сред учениците и учителя и учениците. Протоколът за главно учебно заведение планува, че не би трябвало да има разбъркване на възпитаници от разнообразни класове и така нататък Протоколът за гимназиите, с изключение на всичко друго, планува учебните заведения да вкарат система за еднопосочно напредване на учениците през пространствата и да се ограничи броя на присъстващите по едно и също време в съблекалните и следения излаз и вход в тях. Дезинфектанти ще има на входа на учебното заведение, както и в класни стаи и други пространства. На входа чиновниците би трябвало да дезинфекцират обувките и ръцете си, написа още.
 Принудителна карантина за целия клас, в случай че има случай на Коронавирус - това се мисли в закон Принудителна карантина за целия клас, в случай че има случай на Коронавирус - това се мисли в закон
По закон ще бъде урегулирано, в случай че има едно дете с COVID-19, класът ще излиза в насилствена карантина. Ще бъде конкретизирано и при какви усл...
Днес държавното управление реши да сътвори работна група, която да включва представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и Службата на министър-председателя на Република Северна Македония. Тази работна група ще следи обстановката и ще даде мнение за готовността на началните и междинните учебни заведения да организират преподаване в условия на СOVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР